Dit zijn de zeldzaamste planten

Blog Dit zijn de zeldzaamste planten

De wereld is gevuld met talloze planten. Planten zijn fascinerend en bijzonder met elk hun eigen groeiwijze. Ook bestaan er giftige planten of planten met hun fijne eigenschappen. Ook al zijn er veel planten te zien op onze aardbol, er bestaan een aantal planten die uiterst zeldzaam zijn. Deze worden hieronder besproken.

1 Baobab

De baobab in Madagaskar is de allergrootste: dit is een boom van maar liefst veertig meter hoog en drie meter dik. De kroon van de boom is vertakt, wat een magisch beeld geeft. Er zijn veel baobab-bomen, maar die van Madagaskar worden beschouwd als bijzonder.

2 Rotbloem

De rotbloem is een pararsitatie plant die je ziet in de Indonesische regenwouden. De bloem is vlezig, rood van kleur en kan ongeveer een meter breed worden. Kenmerkend aan deze plant is dat hij een gat in het midden heeft. Dit is de grootste bloem ter wereld, maar – de naam zegt het al – de geur van de bloem is niet zo lekker.

3 Hydnora africana

Ook al is dit een zeldzame plant, de hydnora africana is niet zo mooi. Hij jaagt je eerder de stuipen op het lijf dan dat je ‘m eens goed bekijkt van dichtbij. Dat laatste zul je sowieso niet gauw doen: de geur van deze plant ruikt naar rottigheid. 

4 Pop-oog

De pop-oog is een bloeiende plant die uit Noord-Amerika komt. De vruchten van de plant hebben de vorm van een oog. Bovendien kan deze plant vruchten aanmaken, evenals witte trossen bloemen.

Recente berichten