5x bezienswaardigheden in Corfu

Blog 5x bezienswaardigheden in Corfu

Corfu is het bekendste eiland van de Griekse Ionische eilanden. Het eiland is veelzijdig en is daarmee voor iedereen een perfecte vakantiebestemming. Wie wil genieten van de natuur moet het binnenland bezoeken, terwijl de stranden bezaaid zijn met hotels en toeristen. Hieronder benoemen we vijf bezienswaardigheden in Corfu die zeker een bezoekje waard zijn.

1 Corfu-Stad

Corfu-Stad is een UNESCO-stad, wat betekent dat je je ogen uitkijkt als je deze stad bezoekt. Proef de lokale sfeer, bewonder de unieke gebouwen in Venetiaanse stijl en kijk eens om de deur bij een museum. 

2 Ruïnes van Basiliek van Paleopolis

De Basiliek van Paleopolis vind je in de oude stad van Korkyra. Dit gebouw werd waarschijnlijk gebouwd 450 jaar na Christus door de bisschop van Corfu. Deze basiliek was een van de grootste van Griekenland, maar is helaas vernield door onder andere de Tweede Wereldoorlog.

3 Paleokastritsa’s haven

Het schattige haventje van Paleokastritsa staat bekend om haar charmes. Zo vind je in dit stadje hotels, winkels, barretjes en restaurants met uitzicht op de mooie haven. Wanneer je voor de rust komt, is dit de optimale plek in Corfu. 

4 Kassiopi

Nog meer boten vind je in het vissersdorpje Kassiopi. Dit is een klein stadje met souvenirswinkels, kleinschalige hotels en een gezellig haventje. Vanuit deze stad heb je uitzicht over Albanië en je kunt genieten van de azuurblauwe zee.

5 Arkoudilas Beach

Een kleine baai, hoge kliffen en helder water vind je in Arkoudilas Beach. Hier zijn geen accommodaties te vinden, dus wanneer je op zoek bent naar rust is dit de ultieme plek. Wel moet je oppassen voor de sterke stromingen.

Recente berichten