Overdracht Van De Auto

De overdracht van je auto gaat eigenlijk altijd op dezelfde manier of het nou gaat om een bedrijf of een particulier, bij een ondernemer of garage word de vrijwaring voor jou geregeld, als je de auto aan een particulier verkoopt dan moet je zelf wat zaken hierin regelen. Overschrijven kan bij het postkantoor.

Zodra de koop rond is moet het kenteken op naam van de koper worden gezet. Als tip krijg je van de overheid mee om hier zelf ook even mee te gaan, dan zie je dat deze word overgeschreven. Zodra je de eigenaar bent van het voortuitg ben je verplicht om te betalen met geld.

Zodra de koper het voertuig heft overgeschreven op zijn of haar naam, dan krijg jij als verkoper een vrijwaringsbewijs die je gelijk kan gebruiken om je verzekering op te zeggen. Tegenwoordig krijg je niet meer allerlei papieren mee, maar je krijgt na een paar dagen een kentekencard.

Op de dag dat je het voertuig op naam laat zetten, dan moet je er een verzekering voor betalen, de belasting int maandelijks het geld van je bankrekening.

Anders dan bij heb je geen garantie als je van een particulier koopt. De particulier is wel verplicht om gebreken van te voren te melden, anders dan zou later op grond van deze gebreken de koop ontbonden kunnen worden.

Je moet een kentekenbewijs hebben wil je een auto verkopen. Zonder kentekenbewijs kun je niet je auto verkopen. Als je dit kentekenbewijs kwijt bent dan kun je bij het RDW tegen betaling een nieuwe aanvragen.