Geld Besparen Auto

Als je geld wil besparen op je auto kan dat op eigenlijk maar een klein aantal manieren. Of je gebruikt de auto niet, dit scheelt niet in de vaste lasten maar wel in de benzine en onderhoudskosten. Of je kan je auto laten schorsen, dan kost het je geen verzekering of belasting, maar mag je auto ook de weg niet meer op. Ten derde zou je nog je auto kunnen verkopen. In sommige gevallen zou je uitkunnen met bijvoorbeeld een kleinere auto waar je dus minder belasting en verzekering voor betaalt. Vaak gaat dit gepaard met een gunstiger benzineverbruik en al met al zou dit dan een flinke besparing kunnen worden.

Verder zou je natuurlijk ook nog op onderhoud van de auto kunnen besparen, maar in mijn ogen is dit een slechte zet, omdat je hiermee nog meer kosten op de hals kan halen wanneer er door achterstallig onderhoud echt dingen kapot gaan, dan kan de rekening een stuk hoger uitvallen dan voor een simpel stukje onderhoud. Misschien kun je wel geld besparen op de auto door steeds een “nieuwe” te kopen van rond de 4 á 500 euro en deze “op te rijden”. Dit is een truc die jongeren nog wel eens toepassen.

Vaak zal je wel een wat stabielere auto willen, hier zit dan een initiële investering aan vast die misschien boven je budget ligt, maar in onderhoud kan zoiets wel zijn voordeel opleveren. Dit is echter maar afwachten want geen enkele auto zelfs niet van hetzelfde model is hetzelfde.